Back to top

Filosofia

La nostra filosofia

La nostra filosofia és fer licors artesans de la millor qualitat, 100% naturals i de proximitat, sense essències, aromes o colorants, només utilitzant plantes, fruites, herbes, arrels i fulles.

Algunes de les fruites i herbes les cultivem nosaltres mateixos a l’entorn de Llançà com les llimones, les taronges o la camamilla. Per la resta, estem en permanent contacte amb pagesos de tot el país. Per exemple, les nous verdes les anem a collir a Abella de la Cona (Pallars Jussà), els codonys a Corbí (Lleida), els gerds a Sant Pol de Mar (Maresme), les pomes les comprem a Castelló d’Empúries (Empordà) i els préssecs a una cooperativa de Lleida.

Els nostres licors son licors de paisatge, i els paisatges canvien perquè hi ha anys molt freds, anys molt secs, anys molt càlids i anys molt humits, i els nostres licors canvien, com canvien els paisatges. Reivindiquem la ratafia amb gust d’herbes. Si els ingredients son nous i herbes, no ens ha de sorprendre si en el tast podem distingir el sabor d’alguna d’aquestes. Tampoc ens ha de sorprendre si algún licor s’esgota. Si s’esgota doncs fins l’any vinent!

També estem orgullosos d’haver recuperat receptes molt antigues, receptes que han passat de generació en generació i formen part de la cultura i la tradició, com la ratafia de codony, la ratafia de nous, el licor de cafè o el licor de camamilla.

La ratafia de codony per exemple, la recepte ve d’unes àvies de la zona de l’Urgell que la feien pels voltants de tot Sants, rallant els codonys amb un ratllador de cuina, posant el triturat en un drap i cargolant-lo fins a fer-ne sortir la darrera gota de suc.